Συμβουλευτική ψυχολογία 

                                                   &   ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


ΤΕΤΡΑΕΤΕΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ   &  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΤΡΙΑ  ΕΤΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  &  ΕΝΑ ΕΤΟΣ Η  ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ  

Δια ζώσης  & εξ αποστάσεως 

Γενική περιγραφή εκπαιδευτικού προγράμματος

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική ψυχικής υγείας παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλα τα μοντέλα και τις κατευθύνσεις της Συμβουλευτικής &  της  Ψυχοθεραπείας 

Το πρόγραμμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως με ομαδικές & ατομικές  συναντήσεις μέσο  skype  και   θα  ενημερωθείτε   μετά  την εγγραφή  σας. Κατά  την εγγραφή  σας  εγγράφεστε  δόκιμα  έχοντας  προνομιακές  τιμές  σε  εκπαιδευτικά  σεμινάρια. 

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες άλλων σχετικών κλάδων , σε άτομα που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν νέο επαγγελματικό προσανατολισμό και να αναπτύξουν γνώσεις στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας με σκοπό να ασκήσουν το επάγγελμα του Σύμβουλου Ψυχικής υγείας.

Αναγνώριση προγράμματος

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Εργασίας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος λαμβάνουν Δίπλωμα στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας &  για  όσους  εγγραφούν  και  πιστοποίηση  ψυχοθεραπευτή   μετά το  τέλος  των σπουδών εγγράφονται ως τακτικά μέλη, στην εταιρεία της Orbis anima Κοιν.Σ.Επ του υπ. Εργασίας  με  κόστος  30 ευρώ  το  έτος.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος οι οποίοι θέλουν να ασκήσουν ιδιωτικά το επάγγελμα του Συμβούλου, μπορούν αν το επιθυμούν να εγγραφούν και στην Ε.Ε.Σ. Στην συνέχεια κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ και εγγράφονται στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 600 ώρες θεωρητικής μελέτης 170 ώρες εποπτευόμενης κλινικής άσκησης, 50 ώρες εποπτείας, 120 ώρες ομαδικής θεραπείας και 90 ώρες ατομικής θεραπείας (με επιπρόσθετη χρέωση μόνο οι ώρες ατομικής θεραπείας). Προηγούμενη  θεραπεία  αναγνωρίζεται, με την  προϋπόθεση  να  προσκομίσετε   υπογεγραμμένη  δήλωση  του ψυχοθεραπευτή  σας.   

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εντατικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματική εκπαίδευση, εργασίες, ενδιάμεσες εξετάσεις και στο τρίτο έτος διπλωματική εργασία.

Το πρώτο έτος λαμβάνεται πιστοποίηση εξειδίκευσης στις βασικές τεχνικές δεξιότητες της Συμβουλευτικής για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μόνο το 1ο έτος.

Διεξαγωγή Μαθημάτων

Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται ανά δεκαπενθήμερο Παρασκευή 18:00 - 21:00 & Σάββατο 10:00 - 15:00

Περιλαμβάνει το πρώτο και δεύτερο έτος 20 Παρασκευές & 20 Σάββατα

Το τρίτο έτος 10 Παρασκευές & 10 Σάββατα σε προκαθορισμένες ημερομηνίες που λαμβάνεται κατά την εγγραφή σας στο πρόγραμμα καθώς και τις θεματικές του κάθε έτους προγράμματος.

Συμμετοχή εκπαιδευομένων σε κάθε τμήμα έως 14 μέλη

Οι σπουδαστές καλούνται να αναλάβουν το κόστος της ατομικής ψυχοθεραπείας και της ατομικής εποπτείας τους .

Σε περίπτωση που θέλουν να εγγραφούν άτομα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Π/Σ θα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα πρωινά & απογευματινά Δευτέρα & Τρίτη. Μπορείτε να το αναφέρετε στην φόρμα επικοινωνίας .

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση Τριετής φοίτησης

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνετε σε άτομα που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Αθήνας και είναι δύσκολη η πρόσβαση στην σχολή , είτε διαμένουν σε επαρχιακή πόλη , είτε για θέματα υγείας.

Δομή του προγράμματος

Την θεωρητική, εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (800 ώρες) θα λαμβάνεται ηλεκτρονικά σημειώσεις , βιβλία , και βιντεοσκόπηση.

Βιωματικά εργαστήρια (140 ώρες) Τα οποία θα μπορούν να διεξαχθούν μέσο skype με ομάδα 10 ατόμων κάθε φορά που θα ενημερώνεστε για συνάντηση της ομάδας , και με την καθοδήγηση του καθηγητή . Σε άλλη περίπτωση θα οργανώνετε από την σχολή συνάντηση σε τοποθεσία κοντινότερη των φοιτητών. Οι ομάδες θα χωριστούν ανάλογα την περιοχή διαμονής των φοιτητών. Οι φοιτητές που έχουν κοντινότερη απόσταση από την έδρα της σχολής .θα καλούνται και θα έρχονται στις συναντήσεις των εργαστηρίων .Περισσότερες πληροφορίες θα σας δοθούν με την εγγραφή σας.

Αξιολόγηση των σπουδαστών (40 ώρες) που πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολής.

Τα μαθήματα διεξάγονται ατομικά , θα λαμβάνεται τις θεματικές ενότητες ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεστε για συνάντηση της ομάδας στο Skype .

Για την πρακτική , την εποπτεία , και ατομική θεραπεία θα σας δοθούν οδηγίες.

Κόστος διδάκτρων

1.600 ευρώ ανά έτος +  ένα  έτος  1.200  ευρώ  η εκπαίδευση  στην ψυχοθεραπεία 

Σύνολο  διδάκτρων  στα  4  έτη  6.000  ευρώ  

Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1.400 ευρώ ανά έτος  +  1.000  της  ψυχοθεραπείας 

Σύνολο  διδάκτρων  στα  4 έτη 5.200 

Το  κόστος  διδάκτρων  για  την ψυχοθεραπεία  αφορά  όσους  παρακολουθήσουν  συνολικά  το τετραετές  πρόγραμμα. Σε  διαφορετική  περίπτωση  το  κόστος  ανέρχεται  στις  2.000 ευρώ.

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή 12 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό.

Στο ποσό των διδάκτρων περιλαμβάνονται βασικά βιβλία έντυπης μορφής & ηλεκτρονικής καθώς και σημειώσεις .

Τα δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται στο κέντρο μας.     

 Για  όσους  έχουν  λάβει  δίπλωμα  στην  Συμβουλευτική  από  πιστοποιημένο   κέντρο  και  θέλουν  να  εκπαιδευτούν  στην  Ψυχοθεραπεία  θα  αναγνωρίζεται.

Για  όσους  εγγραφούν   στο  πρόγραμμα  της  Συμβουλευτικής  &  Ψυχοθεραπείας  θα  έχουν  από  εμάς  ΔΩΡΕΑΝ   προσφορά   τα  παρακάτω  εξ  αποστάσεως επιμορφωτικά  προγράμματα .  Όσοι  ενδιαφέρονται  να  το  δηλώσουν  κατά  την  εγγραφή  τους.  Θα  λάβουν  πιστοποίηση  επιμόρφωσης  από  τον  οργανισμό  CEARS   &  το  ιταλικό  πανεπιστήμιο  Marconi  ανάλογα  το  πρόγραμμα  που  θα  επιλέξουν.  Τα  προγράμματα  θα  πιστοποιούνται  και από   το  Orbis anima.

Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων 200 ώρες 

Εισαγωγή στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση  100  ώρες 

Εκπαίδευση Eκπαιδευτών Eνηλίκων στα Kέντρα Kράτησης 300 ώρες 

Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης 400 ώρες

Εκπαιδευτική Ψυχολογία 250 ώρες 

Κατάρτιση στην Εκπαίδευση Προσφύγων 400 ώρες

Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 400 ώρες 

Συμβουλευτική για γονείς & εκπαιδευτικούς 250 ώρες 

Σχολές Γονέων: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Στελεχών 250 ώρες 

Σχολική Συμβουλευτική 250 ώρες 

Τεχνικές σχεδιασμού διαφοροποιημένης διδασκαλίας & προγραμμάτων σπουδών στην ειδική αγωγή 250 ώρες 

Ειδική Αγωγή και Νέες Τεχνολογίες 250 ώρες 

Θα  ενημερώνεστε  για  τα  δωρεάν  επιμορφωτικά  σεμινάρια  οι  εγγραφόμενοι  φοιτητές .

Tο πανεπιστήμιο Marconi είναι το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ιταλία σε θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Tα προγράμματά του αναγνωρίζονται τόσο στην Ε.Ε, όσο και στις Η.Π.Α και την Κίνα, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κατάταξης σε θέματα έρευνας παγκοσμίως. 

Online κράτηση

Κλείστε την  εγγραφή  σας εγκαίρως. Η κράτησή σας θα επιβεβαιωθεί μέσω email.